Zoeken

Binnenkort

      25 april Zaal Bakker
         20:00 uur: Diana Abbink
'Is streektaal uut de tied of juust niet?'
      13 mei Dagexcursie
         Details: zie Agenda

Sociale media

Jaarverslag 2015-2016

Op zaterdag 16  mei 2015 gingen er 21 leden op stap met de bus naar het textielmuseum in Bocholt in Duitsland. ’s Morgens vond er een rondleiding plaats langs prachtige weefgetouwen en indrukwekkende stoommachines. Na een uitstekend verzorgde warme lunch werd er een bezoek gebracht aan het historische spinnerijcomplex. Hier was ook een uitgebreide presentatie van de kleding gedragen door de Duitse bevolking ten tijde van het nationaalsocialistische tijdperk.

Op 29 september 2015 heeft de heer Ab Boers een interessante presentatie gehouden over: “Oproer en opstand in Vorden in 1713.” Dit naar aanleiding van het boek van Ben Wullink.

Op 10 oktober 2015 zijn we met een twintigtal leden naar Zutphen geweest. In maart had de heer Henk Demoed een lezing gehouden over de geschiedenis van Zutphen. Onder leiding van 2 gidsen maakten we een mooie wandeling langs monumenten, kerken en hofjes.  Als afsluiting nuttigden we een drankje in het museumhotel ’s Gravenhof.

Op 11 november 2015 hield de heer Wim Jansen een presentatie over de IJsselhoeven. Hij vertelde over de bouwgeschiedenis van boerderijen en het gebruik van de verschillende materialen door de tijden heen. Ook boerderij de Zelst aan de Zelstweg kwam uitgebreid aan de orde.

De Nieuwjaarsvisite op 7 januari 2016 werd verzorgd door onze eigen fotocommissie. Er waren presentaties over de Dorpsstraat, buurtschap Delden en er werden mooie ansichtkaarten, die ook op de website te vinden zijn getoond. Na de pauze was er een spannende fotoquiz. We genoten van de oliebollen, dit jaar gebakken door Jan Kieskamp en er waren heerlijke nieuwjaarsrolletjes gebakken door de familie Jansen, de familie Eskes, mevr. Rossel, mevr. Klein Geltink en mevr. Kok

Op 24 februari 2016 wordt de jaarvergadering gehouden. Aansluitend zal de heer Ben Wagenvoort uit Eefde een presentatie houden over Meester Heuvel.

Het ledental bedraagt op 1 januari 2016: 408 en 1 erelid.