Beschrijving

Zutphenseweg 66

 

H B – 1930

 

Het pand werd in 1930 gebouwd als eerste woning van de, later, 'oer-Vordense' architect Piet Bakker. Deze architect woonde met zijn echtgenote, vanaf zijn vertrek uit de woning nr. 66 in 1957, in het linker deel van de grote villa aan de Zutphenseweg 54.

Een eindje verderop naar het dorp en vanuit dit adres werd ook de woning aan de Zutphenseweg 38 (Bella Vista) ontworpen in 1967, alsmede de verbouwing van 'De Konijnenbult' in 1976. Alles uiteraard zonder computer, gewoon met zacht potlood op calque-papier … en met hulp van zijn bouwkundig assistent, de latere aannemer Jan Dijkman.

Vanaf ca. 1957 wordt het pand bewoond door de familie Brinkman. De 'geboren' onderwijzer Brinkman was tot 2004 hoofd van de Openbare Lagere School in Vorden. De familie woont er met vrouw en kinderen tot januari 2007.

Vanaf augustus 2007, na enige aanpassingen, komen Harrie Kettelerij en Gerard Arends hier wonen. Op deze wijze komen ze dicht bij hun achterliggende bloemen- en plantenzaak te wonen. In 2013 wordt de woning tenslotte verkocht aan de Nelleke Hoefnagels, die tot dan heeft gewoond in de woning naast de Lindese molen.

Het was verleidelijk de initialen HB te koppelen aan de architect en eerste bewoner Piet Bakker, de letters wijken echter te zeer af om het in die richting te zoeken. Aannemelijk is dat het de architect de woning heeft ontworpen voor een eigenaar met deze initialen en later daar zelf is gaan wonen.