Aan de hand van de bevolkingsregisters die per adres beschrijven wie er woonden, is begonnen de inwoners van het dorp vast te leggen, waarbij uiteraard ook de familieleden buiten het dorp beschreven zijn. Daarbij is recent een mijlpaal bereikt waarbij 25.000 personen zijn vastgelegd. Vermeldenswaard is dat het leeuwendeel van deze werkzaamheden is uitgevoerd door commissielid Wim Jansen.

Alle resultaten worden gepubliceerd op de website van Oud Vorden www.oudvorden.nl waarbij in het topmenu gekozen kan worden voor Genealogie. Er worden vervolgens 2 opties geboden, de Namenindex en de Stambomen. De Namenindex toont alle 25000 beschreven namen alfabetisch gerangschikt met de directe familierelaties. De 5 meest voorkomende familienamen zijn: Eggink, Wesselink, Jansen, Norde en Hissink. De meest voorkomende voornamen zijn Jan, Hendrik, Johanna, Hendrika, Willem. De Stambomen worden eveneens alfabetisch weergegeven in een beschrijving van generaties en getekend als stamboom.

Mede ingegeven door persoonlijke interesses zullen als volgende de buurtschappen Veldwijk en Linde vastgelegd worden, uiteraard steeds kijkend naar de stamboomgegevens die al bekend zijn.

Omdat er nog veel werk te verzetten is zoekt de commissie belangstellenden in familiegeschiedenis om mee te werken aan het systematisch verwerken van gegevens uit de Vordense bevolkingsregisters en (digitale) registers van de burgerlijke stand (waaronder indien gewenst de eigen familie). Van deelnemers wordt verwacht dat ze vertrouwd zijn met de computer (Windows) met tekstverwerking (Word), internet en e-mailen. Voor het vastleggen van de genealogiegegevens wordt gebruik gemaakt van het programma Aldfaer (voor Windows). De commissie draagt er zorg voor dat de benodigde kennis en ervaring hiervoor gaandeweg wordt opgebouwd. Van commissieleden wordt verwacht dat zij ten minste 1 stamboom per maand maken (de gemiddelde stamboom bevat 60 familienamen en 4 generaties). Geïnteresseerden kunnen verdere informatie verkrijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.