Beschrijving

Wilhelminalaan 13

 

1 NOV.'51

WIMPIE

K.R.

 

In het begin van de jaren vijftig van de vorige eeuw werd hier door de familie van Karel Reuvekamp een woning gebouwd. In het toen vrijwel verlaten gebied van De Enk.

Karel werkte bij één van de bakkers in het dorp. Zoals het met vrijwel alle ambachten toen ter tijd het geval was, waren de klanten keurig ingedeeld in geloofsrichtingen. Karel werkt bij Voskamp.

Niet alleen de bakkers, maar ook de andere middenstanders kenden zo vlak na WO 2 hun vaste klanten, geselecteerd op basis van de wekelijkse kerkgang. Kleding en meubels voor de katholieken bij Helmink, gereformeerd ondergoed en standaard grijze herenpakken bij Luth aan de Nieuwstad, de hervormden konden het best terecht bij Stoffels en de vrijzinnigen konden voor frivole broeken en jasjes M/V terecht bij Visser Mode. 't Kan verkeren ...

Karel Reuvekamp de bakker, was zijn baas zeer toegedaan, want het is de zoon Wimpie van Voskamp, die mede zijn naam gaf aan de woning op 1 november 1951. De initialen K. en R. staan uiteraard voor de eerste bewoner.