Beschrijving

Beatrixlaan 6

 

't Hamolt

 

De betekenis van de naam van het huis is een bijzondere. Het heeft te maken met de trouwplannen die bestonden bij de huidige bewoners Ali Sigger en Herman Olthof.

De heer Olthof was jachtopziener van een groot terrein in Het Galgengoor, eigendom van Van Woudenberg Hamstra. Ook beheerde hij het gebied in Vorden van de heer Thate, toentertijd burgemeester van Gorssel.

 

Toen Ali en Herman in 1957 huwden, wilden ze graag in het werkgebied wonen en kregen daarvoor alle medewerking van de eigenaar van de grond. Zo konden ze op 27 juni 1958 intrekken in een woning aan de Galgengoorweg 4. Uit dankbaarheid vereeuwigden ze een combinatie van de naam van Van Woudenberg Hamstra (ook kortweg Hamstra genoemd) met de eigen naam Olthof tot 't Hamolt. In totaal 46 jaar was de woning in het bos in het Galgengoor hun woning.

 

In januari 2004 verhuisde het echtpaar Olthof vanuit het Galgengoor naar de Beatrixlaan 6 in Vorden, naar een woning die was van mevrouw van der Schaaf. Nog steeds denkend aan de ruimhartige geste van de heer Hamstra bijna 50 jaar daarvoor, nam het echtpaar de naam van de woning mee naar het dorp. De heer Olthof is nog geen jaar later in zijn nieuwe woning overleden.

 

Opmerking   
Bij een controleronde is de gevelnaam en/of het gevelbord niet meer aangetroffen.

HB - mei 2020