Zoeken

Binnenkort

Het nieuwe seizoen begint in september.

14 en 15 september Open Monumenten Dagen. Expositie met als thema ‘Migratiestromen in de Achterhoek’, aangevuld met teksten en foto’s over Vordense migranten.

 

Sociale media

Lezingencommissie

Doel van de lezingencommissie is om voor de leden van Oud Vorden een aantrekkelijk en gevarieerd lezingenprogramma samen te stellen.

Gemiddeld organiseren we vijf ledenavonden per jaar, afwisselend in De Herberg of Hotel Bakker.

Het verenigingsjaar loopt van september t/m mei. Het is inmiddels traditie dat de Niejaorsvesite wordt verzorgd door de fotocommissie. De lezing in maart wordt elk jaar voorafgegaan door onze algemene ledenvergadering. Bij één van de lezingen wordt een combinatie gezocht met een leuke excursie, een gezamenlijk uitje waarvoor leden zich tegen een geringe bijdrage kunnen inschrijven.

Het lopende programma is te vinden in de agenda op deze website, en wordt aangekondigd via een bestuursmail aan de leden, op de Oud Vorden-facebookpagina en via het Contact Bronckhorst Noord.

We streven naar een afwisselend programma met historische onderwerpen, met waar mogelijk een lokaal of regionaal tintje, waarvan we verwachten dat ze de Vordense bevolking zullen aanspreken.

Gemiddeld trekken onze ledenavonden zo’n 100 á 120 bezoekers. De lezingen zijn gratis toegankelijk voor leden. Wie nog geen lid is, is ter kennismaking ook van harte welkom.

Mocht u een suggestie voor een onderwerp of spreker hebben, dan kunt u dit laten weten via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.U kunt ons ook tijdens een ledenavond even aanspreken…

De lezingencommissie bestaat uit de volgende personen:

Jan Berentsen

Boukje Versteeg-Tijhuis (voorzitter)

Hannie Wolters

Een Lijst met Oud Vorden lezingen vanaf 2010 vindt u hier.