Zoeken

Binnenkort

Het nieuwe seizoen begint in september.

14 en 15 september Open Monumenten Dagen. Expositie met als thema ‘Migratiestromen in de Achterhoek’, aangevuld met teksten en foto’s over Vordense migranten.

 

Sociale media

Fotocommissie: beeldarchief met ruim 9.200 afbeeldingen

Collectie

Oud Vorden heeft een fraaie collectie van ruim 2.300 unieke ansichtkaarten. Hierin zijn ook de ansichtkaarten uit de Collectie Albers, Collectie Carlo Bosch, Collectie Rossel, Collectie A. Siemerink, Collectie A. Viersen en Collectie Vreeman-Dekker opgenomen.

Verder beschikt Oud Vorden over diverse foto's. In dit overzicht vindt u foto's die ons door Drukkerij Weevers te Vorden ter beschikking zijn gesteld. Een belangrijk deel van deze foto's is gemaakt door fotograaf Henk Braakhekke uit Barchem. Oud Vorden heeft toestemming gekregen deze foto's te publiceren en is Henk Braakhekke daarvoor zeer erkentelijk.

Naast deze “aanvangscollectie” vraagt en vindt de fotocommissie onder de Vordense bevolking vele foto’s die waard zijn om in het fotoarchief op te nemen. De collectie foto’s groeit daardoor voortdurend!

Behalve foto's is er ook een groot aantal dia's aanwezig. Het overgrote deel hiervan is door wijlen Jaap van den Broek gemaakt, die hiermee een waardevolle verzameling heeft nagelaten.

Tenslotte zijn er in de loop der tijd een aantal video's over Vordense zaken verschenen die het waard zijn opgeslagen te worden.

Vergroot formaat

Door op de kleine afbeelding te klikken krijgt u de foto in het originele formaat en kwaliteit te zien.

Zoeken

U kunt direct zoeken op Onderwerp via het "zoeken"-veld linksboven. Hierbij wordt de totale website doorzocht.

Fotocommissie

De Fotocommissie bestaat uit Rinus Ilbrink (voorzitter), Jan Berentsen, Gerrit Eskes en Han Radstake.