Zoeken

Binnenkort

Het nieuwe seizoen begint in september.

14 en 15 september Open Monumenten Dagen. Expositie met als thema ‘Migratiestromen in de Achterhoek’, aangevuld met teksten en foto’s over Vordense migranten.

 

Sociale media

ANBI ​- informatie

Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden

Bezoekadres: Het Jebbink 4a

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden InformatieNummer) is 8164.27.410

Beleidsplan

Het beleidsplan is gebaseerd op de doelstelling van de Vereniging conform Artikel 2 van de Statuten van 6 juni 1984: Het verzamelen, onderzoeken, tentoonstellen, inventariseren en beheren van oudheden in, resp. afkomstig uit de gemeente Vorden.

Daartoe worden er per seizoen diverse lezingen voor de leden gehouden.

Verder wordt het bestuur ondersteund door een aantal commissies, waarvan de resultaten op de website getoond worden. Sinds 2019 heeft de vereniging een eigen gebouw waar regelmatig lezingen en tentoonstellingen worden gehouden. Ook is hier het Archief ondergebracht dat wekelijks voor het publiek geopend is. Alle activiteiten worden op de website gemeld bij Agenda.

Verder verschijnt twee keer per jaar ons verenigingsblad : De Vordense Kronyck

Beloningsbeleid

De verenigingsactiviteiten worden volledig door vrijwilligers uitgevoerd die hiervoor geen vergoeding ontvangen. Noodzakelijke kosten worden op declaratiebasis door de penningmeester vergoed. Het bestuur en de commissies gaan per seizoen een keer uit eten, waarvoor door de penningmeester per deelnemer een bedrag van € 20 beschikbaar wordt gesteld. De financiële jaarverslagen vindt u hier.

Activiteiten

De jaarverslagen van het secretariaat vindt u hier.

 Giften en schenkingen

Oud Vorden is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40103440 en beschikt over een door de Belastingdienst afgegeven zogenaamd culturele ANBI-certificaat. Dit betekent dat onze vereniging geen schenkings- of successierecht is verschuldigd wanneer derden ons iets schenken of in hun testament als begunstigde hebben aangemerkt.

Uw jaarlijkse donatie en wanneer u ons bedenkt met een gift (bijvoorbeeld in de vorm van een geldbedrag) dan kunt u dit bedrag 1,25 keer aftrekken bij de aangifte voor de inkomstenbelasting, of 1,5 keer voor de vennootschapsbelasting (voor bedrijven). Periodieke giften over 5 jaar zijn zelfs zonder drempel aftrekbaar.

Nadere informatie wordt graag gegeven door onze penningmeester.