Beschrijving

Het Wiemelink 1


‘DE VOSKUIL’ - Een gegraveerd houten bord geplaatst op de buitenmuur

 

De naam verwijst niet naar de familie Voskamp maar naar de boerderij met de naam ‘De Voskuil’. Rond 1600 woonden daar de familie Voskuilen. Hiernaar werd de boerderij vernoemd. De boerderij is nog steeds te vinden aan de Schuttestraat 10. Na de familie Voskuilen oefende de familie Voskamp hier het boerenbedrijf uit.

De heer en mevrouw Voskamp-Hemeltjen hebben dit huis aan Het Wiemelink betrokken in 1998. Op deze plek stond aanvankelijk een oude kleine woning welk werd afgebroken toen het huidige huis werd gebouwd. Dat was in de periode 1997 tot 1998. De oorspronkelijke woning op die locatie was er één van meerderde van deze kleine huisjes. Deze waren destijds het eigendom van de familie Poesse, die ook ’t Elshof aan de Zutphenseweg liet bouwen. De heer B. Voskamp is overleden in 2003.

 

Architect van dit bijzonder vormgegeven pand is de Vordense architect Henk Vaags. Hij ontwierp een huis dat paste bij de vorm van het grondstuk waarop het is gebouwd. De heer en mevrouw Voskamp kreeg het naambord ter gelegenheid van hun  40 jarige huwelijk in 1994.

 

 Opmerking   
Bij een controleronde is de gevelnaam en/of het gevelbord niet meer aangetroffen.

HB - mei 2020