Beschrijving

De Boonk 6

 

den Hoff - Met sierlijke smeedstalen letters, schoon schrift op schoon metselwerk

 

De woningnaam verwijst naar een huis met als naam 'de Hof', een oud en bekend huis, dat een monumentenpand is en is gelegen aan de hoofdstraat tussen de N.H. kerk en de Berkel in Warnsveld. In dit huis woonde in de jaren zestig van de vorige eeuw de moeder van de eerste bewoonster Dijkman. Als een herinnering aan moeders huis daar werd deze naam overgenomen in haar woning in Vorden.

 

We moeten daarvoor terug naar 1968, het bouwjaar van de woning voor de eerste bewoners, de dames G. van der Hel en Dijkman. Het huis werd toen in opdracht van de beide dames gebouwd, waarbij rekening gehouden werd met de ruimte die een grote kast voor de vele boeken nodig had. De kamer kreeg daarvoor een, nu nog zichtbare, grote blinde muur.

 

Daarvóór woonden de beide dames tegenover de Kerk in Vorden, boven de textielzaak van Stoffels, nu het adres van de ABN-AMRO bank. De halfzusters Anna Dijkman, oud lerares aan het Baudartius in Zutphen en Gerda van der Hel, een in Vorden bekende onderwijzeres op de Christelijke basisschool aan het Hoge, verhuisden naar De Boonk 6 om daar van het omslagstelsel, pensioen dus, te gaan genieten

 

Ruim 40 jaren na de bouw in 1968, betrokken de huidige bewoners het pand in de zomer van 2009.