Zoeken

Binnenkort

Het nieuwe seizoen begint in september.

14 en 15 september Open Monumenten Dagen. Expositie met als thema ‘Migratiestromen in de Achterhoek’, aangevuld met teksten en foto’s over Vordense migranten.

 

Sociale media

Tekstarchief

Oud Vorden beschikt over een eigen archiefruimte in het "Old Vorden Huus", Het Jebbink 4A in Vorden en heeft een uitgebreide collectie boeken en documenten.

Bidprentjes

Daarnaast beschikken wij ook over een (nog) bescheiden collectie bidprentjes. U vindt het overzicht op familienaam in het menu onder bidprentjes. U kunt onze collectie bekijken tijdens de Openstelling van de Archiefruimte (zie Agenda).

Hebt u thuis nog bidprentjes van mensen geboren, overleden of gewoond hebbend in Vorden, en u wilt ze niet langer zelf bewaren?? Gooi ze dan aub niet weg, maar schenk ze aan het archief!! De Archiefcommissie is er erg blij mee. Graag even een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Archiefcommissie

De Archiefcommissie bestaat uit:

  • de heer John Besselink (vz)
  • mevrouw Margreet Gründemann
  • de heer Rob van Overbeeke
  • mevrouw Henny Sueters

Alle gegevens worden door de Archiefcommissie opgeslagen in het digitale archiefsysteem van “Oud Vorden”, zodat geïnteresseerden gemakkelijk toegang tot de archiefstukken hebben.

Toegang

 

Om een eigen onderzoek te doen is het archief elke dinsdag van de maand van 14.00 u tot 16.00 u open (zie agenda) zodat u zonder voorafgaande afspraak terecht kunt. Er is dan iemand aanwezig die u op weg kan helpen.

Mocht u op een ander tijdstip naar informatie op zoek willen gaan, neem dan voor een afspraak telefonisch contact op met Rob van Overbeeke (0575 551495) of een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zoeken

U kunt direct zoeken op Onderwerp via het "zoeken"-veld linksboven. Hierbij wordt de totale website doorzocht.