Zoeken

Binnenkort

Het nieuwe seizoen begint in september.

14 en 15 september Open Monumenten Dagen. Expositie met als thema ‘Migratiestromen in de Achterhoek’, aangevuld met teksten en foto’s over Vordense migranten.

 

Sociale media

Expositie in "Old Vorden Huus"

De Archiefcommissie en de Fotocommissie van de Oudheidkundige Vereniging ‘Oud Vorden’ hebben een documenten- en foto-expositie samengesteld over het Vordense verenigingsleven.

Deze expositie is ingericht in het achterste gedeelte van het ‘Old Vorden Huus’, het Jebbink 4a.

Vorden is al jarenlang rijk aan verenigingen, die Vordenaren met dezelfde interesses de gelegenheid geven hun hobby uit te oefenen. Zo zijn er foto’s uit vroeger jaren te zien van de dansgroep De Knupduukskes, de muziekverenigingen Concordia en Sursum Corda, toneel vereniging ‘Vordens Toneel’ en de voetbalverenigingen Vorden en Ratti. Daarnaast ook van de waterpoloclub, de damclub, de carnavalsvereniging, de scouting, vrouwenverenigingen, Vordens mannenkoor enzovoort, enzovoort. Alle foto’s zijn voorzien van detailteksten met namen e.d. Bloemist Halfman zorgde voor een sfeervolle opsiering van het geheel.

De expositie duurt van dinsdag 9 mei t/m dinsdag 30 mei en is te bezoeken op de dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddagen tussen 14.00 en 16.00 uur (zaterdags tot 17.00 uur) en op de donderdagavonden van 19.00-21.00 uur. De entree is gratis.

Bent u benieuwd of u of uw (groot)ouders op de foto’s staan of in de getoonde documenten voorkomen? Ga dan eens kijken en verbaas u over de rijkdom aan verscheidenheid aan Vordense verenigingen!

Ook wordt het WK-pak van de in Vorden opgegroeide Annemiek van Vleuten getoond, dat door een Oud Vorden-lid is geschonken!

  Vordense_Middenstandsvereniging.png

Vordense Middenstands Vereniging 1927.

  Carnavalsvereniging_1970.png

Carnavalsvereniging 1970.