Zoeken

Binnenkort

           1 juni 2024 11.30 u

Excursie met GSM bus naar Hattem

     Vertrek van Old Vorden Huus

 

Sociale media

Genealogiecursus

De Genealogiecommissie van "Oud Vorden" geeft op 3, 10 en 17 april om 14.00 u in het Old Vorden Huus een cursus computergenealogie. Ook niet-leden kunnen zich aanmelden. Aan de cursus zijn voor leden geen kosten verbonden, niet-leden betalen 3 x € 5,00. Koffie of thee zijn € 1,00.

Doel is om te leren hoe met behulp van de computer een familiestamboom kan worden gemaakt, zoals ze te vinden zijn op de Oud Vorden website https://www.oudvorden.nl/genealogie/stambomen.

De onderwerpen zijn: Gegevens verzamelen, gegevens opslaan, gegevens publiceren. Tijdens de cursus zullen er talloze voorbeelden getoond worden. Ook zal er volop gelegenheid zijn tot het stellen van vragen en het werken aan een eigen stamboom.

Van de deelnemers wordt verondersteld dat zij beschikken over een eigen Windows laptop of PC met printer. Daarbij dienen zij een redelijke kennis hebben van tekstverwerking, web browsen (bv. Chrome, Firefox, Edge), programma’s downloaden en zoeken op Internet met een zoekmachine zoals Google.

In de cursus zal gebruik gemaakt worden van het gratis genealogieprogramma Aldfaer dat helaas alleen met Windows werkt.

Verdere informatie en aanmelding kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .